Tips om de badkamer groter te laten lijken

Je huis verkopen is niet altijd even gemakkelijk. En als het huis al een tijdje te koop staat lijkt het wel steeds moeilijker te worden om interesse te genereren. Soms kan het helpen om eens kritisch te kijken naar je woning. Hoe kun je het huis verkoopbaar maken? Laten we eens beginnen bij de badkamer. Als je de badkamer goedkoop aanpast en hierbij een aantal slimme keuzes maakt, kan het een echte blikvanger worden. Onze tips:

  • Gebruik lichte kleuren.
  • Gebruik grote tegels.
  • Kies helder glas voor de douchedeuren.
  • Hang een extra grote spiegel op.

Gebruik lichte kleuren

Een badkamer kun je het beste zo licht mogelijk houden. Want licht laat de ruimte groter lijken en geeft het geheel een frisse en hygiënische uitstraling. Kies dus bij voorkeur witte tegels voor zowel de vloer als de muur.

Gebruik grote tegels

Niet alleen de kleur, maar ook het formaat van de tegels is belangrijk. Hoe kleiner de tegels zijn, hoe meer voegen er ontstaan. En hoe meer voegen er zijn, hoe kleiner de ruimte oogt. Het is dus slim om grotere tegels te gebruiken.

Laat de vloertegels doorlopen in de doucheruimte

Als de douchevloer een contrasterende kleur heeft zal dit de ruimte verkleinen. Het beste kun je daarom de tegelvoer door laten lopen in de douchecabine. Zo lijkt de ruimte optisch groter.

Kies helder glas voor de douchedeuren

Douchedeuren met gematteerd glas maken de ruimte kleiner. Kies daarom voor een helder glas, zodat je de ruimte beter kunt zien. Hiermee creëer je bovendien een ruimtelijk effect.

Gebruik een grote spiegel

Een handige truc om ruimte te creëren is door te werken met spiegels. Gebruik gerust een oversized model voor de badkamer. Wellicht zelfs één die een groot deel van de wand bedekt. Hiermee lijkt de badkamer in een handomdraai dubbel zo groot.